Agria Szabadidő Egyesület rövid ismertetése

Az egyesület neve:Agria szabadidő egyesület
Székhelye:Eger, Mátyás király út 11. fsz. 3.
Adószáma:18505720-1-20
Számlaszáma:61600070-10317905
Alapítva:2013
Kapcsolattartók:Ferenc Péter (elnök): 20/388-9871, horgaszkucko@gmail.com
Kiss Attila (alelnök): 70/3103788, kissattila286@gmail.com
Surányi Péter (alelnök): 30/499-6863

Az Agria Szabadidő Egyesület 2013. június 22-én kezdte működését. Egyesületünk célul tűzte ki a szabadidős tevékenységek eltöltésének elősegítését, hozzásegítve a társadalmat a kulturált és aktív pihenés eltöltéséhez. Az egyesület megalakulásakor 12 fős taglétszámot regisztráltunk, mely az év végére meghaladta az 50 tagot. A működés második évében már 1500 fő feletti taglétszámot regisztráltunk, mely 2017. év végére a 2700 tagot is meghaladta. A 2018 év végi létszám már a 3200 fő létszámot tartalmazta. Nagy örömöt jelent számunkra, hogy a létszám egynegyedét (több, mint 600 fő) gyermek horgászok alkotják, mivel egyesületünk számára kiemelt fontosságú az ifjú horgászok oktatása, nevelése. Munkánk legnagyobb elismerése a fokozatosan emelkedő taglétszám, mely bizonyítja, hogy megfelelő alternatívát tudtunk nyújtani Eger és vonzáskörzete horgásztársadalmának a korábbi hagyományokhoz rögzült, tenni nem, vagy csak keveset akaró egyesületek és közösséget szemléletmódjához képest. A működésünk alatt számos rendezvény lebonyolítását végeztük és aktív részt vállaltunk más egyesületek, önkormányzatok rendezvényein színvonalas munkánkkal.

Jelenleg és a jövőben is a horgásztársadalom és az aktív pihenést, a szabadidő eltöltésének kulturált módját választó emberek elvárásainak próbálunk megfelelni, melyeket legfőbb céljaink közé soroltunk az egyesület megalapításakor. Ezen céljaink a következők:

  • Aktív részvétel az egri- és Eger környéki lakosság környezettudatos szemléletmódjának kialakításában.
  • Segítségnyújtás és együttműködési lehetőségek biztosítása a környékbeli civil szervezetek számára az egyesület főbb profiljainak témakörében.
  • Kulturális-, sport és szabadidős tevékenységek szervezése.
  • A horgászkultúra reformálása, a sporthorgászat népszerűsítése által.
  • A gyermek- és fiatal horgászok körében a gyakorlati ismeretszerzési lehetőségek biztosítása.
  • Az etikus és környezettudatos viselkedés kialakulásának elősegítése, különös tekintettel a horgászati tevékenységekhez kapcsolódóan.
  • Aktív közreműködés a sporthorgászat (mint az egyik leggyakrabban végzett szabadidős tevékenység) és környezetvédelem harmóniájának kialakításában.
  • Ismeretterjesztés és szemléletformálás főként a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás és komposztálás témakörökben.